Om Pepsodent

Visste du att varumärkesnamnet Pepsodent kommer från pepsin enzyme? Pepsin enzyme var, tillsammans med tvål, en av de aktiva ingredienserna i de allra första tandkrämerna. Den första Pepsodent-tandkrämen utvecklades i ett universitetslaboratorium i USA redan 1913. Forskare fortsatte att utveckla formulan och 1933 utvecklade forskare i Tyskland en ingrediens som var bättre lämpad till att rengöra tänder. De kallade ingrediensen ”irium”.

I Sverige lanserades den första Pepsodent-tandkrämen med irium 1946. 1962 presenterade Pepsodent den första tandkrämen med fluor, så 2012 firade vi 50 år med fluortandkräm i Sverige. Idag är fluor en viktig ingrediens i alla Pepsodent-tandkrämer. Munhälsan och våra munvårdsvanor har utvecklats enormt sen lanseringen av fluortandkräm.

Det rekommenderas att du borstar dina tänder två gånger om dagen under minst 2 minuter åt gången med fluortandkräm och en mjuk tandborste. Fluor hjälper att skydda emaljen mot syraattacker som uppstår under dagen efter att du äter eller dricker. Det rekommenderas också att använda tandtråd eller andra medel för att rengöra mellan tänderna minst två gånger i veckan. Det är bra att byta tandborste åtminstone var tredje månad och varje gång du varit sjuk. Gamla tandborstar tappar sin effektivitet och älskas av bakterier.

Ett tips är att använda olika tandborstar, till exempel en på morgonen och en på kvällen. Detta då vi utvecklar en fast borstningsteknik och genom att byta tandborste ändrar vi denna något. Det gör att områden i munnen som inte rengörs med en tandborste, kan nås med en annan typ av borste. Därmed blir tandborstningsresultatet överlag bättre.

Alla Pepsodent-tandkrämer för vuxna och juniorer inkluderar rekommenderad mängd fluor (1450 ppm F). Barn under 7 år kan använda en Pepsodent Kids-tandkräm som har 1000 ppm fluor. Pepsodent munskölj innehåller 225 ppm fluor.

flour-50ar