Vitare tänder

Drömmer du om vitare tänder?

Vitare tänder hör till mångas ideal. Den egna dieten inverkar på tändernas färg. T. ex. orsakar kaffe, te och rött vin i stora mängder missfärgningar på tandemaljen.

En blekning som gör tänderna flera nyanser vitare måste alltid utföras av en expert. Ett naturligt vitt leende kan å andra sidan åstadkommas och uppehållas med hjälp av en egen huskur.

Produkter för hemmabruk

Effekten som avlägsnar missfärgningar kan antingen vara kemisk eller mekanisk, alltså polerande. Det är tryggt att använda de tandkrämer mot missfärgningar som finns till att köpa i dagligvaruhandeln eller på apoteken. De polerar lite mer än en vanlig tandkräm, men är utvecklade för säker daglig användning. Tandkräm för vita tänder, en så kallad whitening tandkräm, som Pepsodent White System och Pepsodent White Now, avlägsnar och förebygger missfärgningar, men ändrar inte tandens grundfärg. Tänderna blir även naturligt mörkare med åldern.

Tandborsten Pepsodent White System för vitare tänder har en gummilik lamell som innehåller perlit i borsthuvudet. Den polerar tandemaljen när man borstar och hjälper till att avlägsna missfärgningar så att tänderna ser vitare ut.