Skip to content
Vilket läppstift får dina tänder att se vitare ut?

Vilket läppstift får dina tänder att se vitare ut?

Läpptips för vitare tänder

Läppstift kan ge dig mer än en vinnande look. Att välja rätt nyans kan faktiskt hjälpa till att få dina tänder att se vitare ut.

Välja rätt nyans

Så vad är hemligheten? Det handlar om kompletterande färger. När du tittar på ett färghjul märker du att det är uppdelat i kalla och varma toner. Färger som ligger mitt emot varandra i hjulet kompletterar varandra.

Men vad har detta med läppstift att göra? Jo, blå (kall) och gul (varm) är kompletterande färger, så om dina tänder inte är vita som pärlor kan du välja en blåaktig läppfärg för att minimera eventuella gula toner på tänderna.

Precis som din hud har undertoner (rosa, gul, blå), har ditt läppstift det också. När du väljer en signaturröd ska du se till att välja en med en blå baston. Medan koraller kan fungera bra med din hudton, kommer orangefärgade nyanser bara att förstärka intrycket av gula tänder.

För en våraktig rosa look ska du tänka kalla toner och för ett höstlikt utseende när vädret blir kallt ska du rensa bort bruna färger och hålla fast vid mörkt lila och rött.

Oavsett årstid och oavsett vilken färg du väljer finns det vissa knep som kan hjälpa till att få mjuka fina läppar.

Exfoliera, exfoliera, exfoliera!

Nariga, torra läppar med fransar innebär ett fransigt läppstift. Oavsett om du väljer att använda en välkänd läppskrubb eller blanda ihop din egen kur är mjuka läppar första steget till en långlivad läppfärg.

Hej, återfuktning!

Precis som resten av ditt ansikte behöver dina läppar fukt. Du skulle inte stå ut med makeup utan återfuktning, så behandla dina läppar med samma respekt och vård som din hud. Undvik bara salvor som är för blanka.

Ge dina vackra läppar en bra grund

Att ge dina läppar en grund gör din färg extra hållbar. Produkter som är framtagna bara för det här syftet finns faktiskt, men ett tunnt lager concealer eller foundation fungerar också.

Lägg på färg innanför linjerna

Använd en liner för att skapa konturer efter dina läppars naturliga former. Det hjälper till att förhindra att läppstiftet tunnas ur. Om du är nybörjare när det gäller konturer kan du välja en form nära din naturliga läppfärg. Annars väljer du en som matchar ditt läppstift. Sedan fyller du i båda läpparna med linern.

Lägg på nästa lager

När du är färdig med läpparnas konturer sätter du på läppstiftet. Beroende på vilken typ du använder kan appliceringen variera, så ta reda på hur du ska göra innan du börjar.

Avsluta med en kyss

Efter att färgen har lagts på trycker du dina läppar mot en servett för att ta bort eventuell överflödig färg och oljor. Som ett extra skyddsskikt kan du försegla ditt läppstift genom att pudra dina läppar med ett ljust lager av fästpuder. För att avsluta looken applicerar du ett sista färglager.

Wow-faktorn

För att ta din look till nästa nivå kan du prova White Now Touch. Ett serum fullpackat med ljusreflekterande kristaller, som ger ditt leende ett omedelbart lyft. Den kompakta storleken gör att du kan ha den i väskan tillsammans med läppstift och liner för att snabbt bättra på när du är på språng.

Använd dessa beprövade och testade tekniker för ett vinnande leende varje gång.

SNABBTIPS

Försök dra ner på syrlig mat som skadar din tandemalj. När emaljen försvagas exponeras dentinet under som är en mörkare substans, vilket får dina tänder att se gula ut.

 

Dina Frågor Om Munhälsa

Hitta hjälpsamma råd för din munhälsa i våra guider, skapade av Pepsodent, familjens tandexpert. 

LÄS FLER ARTIKLAR