Skip to content
Problem med tänderna orsakas huvudsakligen av dålig munhygien. Börja med en bra tandvårdsrutin nu för att undvika problem med dina tänder i framtiden.

" />
Vad är bra munhälsovanor?

Vad är bra munhälsovanor?

Ingen vill ha tandvärk eller andra tandhälsoproblem – men det finns mycket du kan göra hemma för att förebygga dem. Dålig tandhygien är en av huvudorsakerna till tandproblem, så genom att börja med en bra tandvårdsrutin kan du undvika många hälsoproblem på lång sikt.

Det här behöver du känna till.

Problemet med plack

Plack är en kletig substans bestående av bakterier och socker som byggs upp pådina tänder. Om den inte behandlas kan den hårdna till tandsten som kan leda till tandköttssjukdomar, eller metabolisera sockerarter för att producera syror som kan orsaka problem med tänderna. Därför är det så viktigt att du rengör dina tänder åtminstone två gånger om dagen och besöker din tandläkare regelbundet.

Skaffa rätt verktyg

Att ha rätt tandborste och tandkräm innebär en stor skillnad. Skaffa en mjuk eller mediumhård tandborste med ett huvud som passar i din mun och som gör att du kan nå alla områden på tänderna. Pepsodent tandborstar har ett brett utbud av olika borsthuvuden så att du kan välja de som passar dig och din familj. Se till att använda en tandkräm med fluor som hjälper till att förebygga tandproblem. Alla Pepsodents tandkrämer innehåller fluor för att skydda dina tänder.

Förfina din teknik

Använd små, varsamma fram-tillbaka-rörelser och kom ihåg att borsta alla ytor på tanden. Ta god tid på dig – det ska ta åtminstone två minuter att borsta tänderna och tre är ännu bättre. Avsluta din rengöringsrutin med Pepsodent munskölj för en extra ren känsla.

Kom ihåg att använda tandtråd

Inte ens den bästa tandborsttekniken kommer åt de små ytorna mellan dina tänder. Därför är det så viktigt att du använder tandtråd en gång om dagen.

SNABBTIPS

Att använda tandtråd är viktigt för en bra munhygien. Inte ens den bästa borsttekniken når de smala ytorna mellan dina tänder.

 

Dina Munhälsofrågor

Hitta hjälpsamma råd för din munhälsa i våra guider, skapade av Pepsodent, familjens tandexpert. 

LÄS FLER ARTIKLAR