Skip to content
Vissa matgrupper bidrar till missfärgningar och fläckar på tänderna. Ta reda på vad du ska dra ner på och läs våra tips för att få friskare och vitare tänder.

" />
Olika sätt att göra dina tänder vitare

Olika sätt att göra dina tänder vitare

De flesta av oss känner sig mer självsäkra med vitare tänder och vet att fläckar kan vara ett tecken på dålig munhälsa. Därför har tandblekning blivit ett av de mest populära kosmetiska tandbehandlingarna världen över och det finns flera whiteningprodukter för hemmabruk på marknaden. Låt oss ta en titt på några av de vanligaste whiteningmetoderna.

Whiteningtandkrämer

Att använda whiteningtandkräm är ett bra sätt att försiktigt göra dina tänder vitare dag efter dag. Pröva Pepsodent White System tandkräm eller Pepsodent White Now tandkräm som innehåller blå pigment, som kontrasterar mot den vita ytan på dina tänder, vilket skapar en visuell effekt direkt.

Whiteningkit för hemmabruk

Det här är geler du kan köpa i butiken som innehåller peroxidbaserade blekmedel. Det är ett överkomligt alternativ till professionella tandblekningsprocedurer. Du måste försäkra dig om att tandformen passar din mun perfekt eftersom blekgelen annars kan läcka och irritera ditt tandkött. Om du är osäker ska du kontakta din tandläkare som kan göra en specialgjord form till dig för att undvika skador.

Professionell tandblekning (stolsblekning)

Jämfört med produkter du köper i butiken innehåller professionella tandblekningsprocedurer en högre dos blekmedel och ger därför tydligare resultat. Din tandläkare kommer att bedöma din övergripande munhälsa, ta bort eventuell tandstensuppbyggnad och sedan applicera ett ämne som skyddar tandköttet från skador under behandlingen. Beroende på hur svåra fläckarna är kan du behöva upp till tre behandlingar för att avsluta proceduren.

När du har genomgått en whiteningbehandling måste du fortsätta med din dagliga tandborstning, tandtråd och munskölj som vanligt för att upprätthålla en bra munhälsa. Tala med din tandläkare om du börjar uppleva känsliga tänder och irriterat tandkött och ta en paus. Kom ihåg att din munhälsa går före.

SNABBTIPS

Försök dra ner på syrlig mat som skadar din tandemalj. När emaljen försvagas exponeras dentinet under som är en mörkare substans, vilket får dina tänder att se gula ut.

 

Dina Frågor Om Munhälsa

Hitta hjälpsamma råd för din munhälsa i våra guider, skapade av Pepsodent, familjens tandexpert. 

LÄS FLER ARTIKLAR