Skip to content
Fläckar kan vara ett tecken på dålig munhygien, så det är bara naturligt att vitare tänder ger oss bättre självförtroende. Läs våra enkla vardagstips för att få ett friskare, ljusare leende.

" />
porträtt av en leende ung man med lockigt hår som håller i en kopp kaffe och sin mobiltelefon

Sju hemligheter för att få ett vackert vitt leende

Ett vackert leende är din bästa tillgång, från att känna dig bekväm med dig själv och med andra människor till att ta en perfekt leende selfie. Och ingenting definierar ett leende som vackert vita tänder.

Om du är ute efter sätt att få vitare tänder ska du följa våra råd om hur du får ditt leende att se så bra ut som möjligt utan tuffa och skadliga whitening-metoder.

Våra sju hemligheter för vita tänder ger dig ett vackert leende på nolltid.

1. Drick smart för att undvika fläckar på tänderna

Kaffe, te och rött vin ger fläckar på tänderna, liksom läsk och drinkar. Men visste du att blåbär, björnbär och granatäpplejuice också kan orsaka fula märken? Det gäller även om sådana mörka bär används i smoothies.

Undvik missfärgning och tandskador från fruktjuicer och läsk genom att dricka med ett sugrör och slipp kaffefläckar genom att skölja din mun med vatten efteråt.

Du kan också använda White Now för att progressivt motverka fläckar och ge en omedelbar whiteningeffekt. Förebyggande åtgärder som dessa hjälper till att behålla ditt leende. Att undvika fläckar gör att dina tänder behåller sin naturliga färg längre.

2. Välj rätt tandkräm för whitening och skydd

Det finns inget bättre sätt att göra tänderna vita hemma än att borsta med rätt typ av tandkräm. Borstning två gånger om dagen hjälper till att ta bort plack och håller emaljförstörande syror borta.

Att borsta tänderna efter en måltid kan också hjälpa till med att ta bort fläckar (men borsta inte direkt efteråt eftersom syror från mat och dryck försvagar tandemaljen och gör att den lättare slits ner). Använd White Now Gold för en optimal kombination av omedelbar whitening och fläckborttagning. Den är tre gånger kraftigare än den ursprungliga White Now. Den kommer att göra dina tänder vitare (1) omedelbart och har också progressiv fläckborttagning.

3. Använd munskölj och tandtråd för svåråtkomliga fläckar

Munskölj ger dig inte bara fräschare andedräkt, det är också en viktig del av din tandvårdsutin och kan faktiskt hjälpa till att göra dina tänder vitare.

Sköljning med munskölj efter tandborstning ger extra skydd mot bakterier och syror som kan leda till gula tänder. Försök använda White Now Gold munskölj - det hjälper till att rengöra de svårtillgängliga områdena mellan dina tänder och använder, precis som White Now tandkräm, Blue Light -teknik för en omedelbar (2) whiteningeffekt för ditt leende.

Tandtråd kan också bidra till att förbättra ditt vita leende och hålla tandköttet friskt. Har du någonsin sett mörka fläckar mellan dina tänder? Att använda tandtråd regelbundet kan hjälpa till att bryta ner plack och bleka de problemområden som kan göra att ditt leende ser tråkigt och blekt ut.

4. Le istället för att röka!

När du lyckats bleka dina tänder är tricket att hålla dem så snygga som möjligt. Det betyder att du ska ge upp - eller åtminstone dra ner på - några otäcka vanor som kan lämna fläckar på dina tänder. Ja, vi pratar om de irriterande cigaretterna och cigarrerna.

Sluta med vanor som att röka och snusa. Tobak skadar inte bara dina tänder, det kan också orsaka allvarliga problem för din munhälsa och totala hälsa.

När det gäller e-cigaretter ska dessa inte fläcka tänderna eftersom de inte innehåller tjära eller rök. Nikotin finns fortfarande kvar vilket kan hämma din förmåga att producera saliv. Detta kan leda till plackuppbyggnad och dålig andedräkt.

5. Ät dig (och ditt leende) vackert

För mycket söt mat kan innebära dåliga nyheter för dina tänder, även om de smakar bra. Försök undvika skräpmat och börja sikta på en balanserad kost, inklusive massor av grönsaker. Det är mycket mer hälsosamt för dig och dina tänder på lång sikt.

Var försiktig med hur mycket socker som finns i vissa frukter och juicer - det kan också ge dig hål om du inte upprätthåller en god vårdrutin. "Allt med måtta" är vad som gäller.

Ett extra tips om du har ett sötsug - White Now Glossy Chic har en utsökt fruktig smak, så låt dess vaniljtoner bli den perfekta uppfräschningen efter en måltid.

6. Välj en tandborste med superkrafter

Alla känner till whiteningtandkräm, men visste du att din borste också kan hjälpa till med att ge dig ett bländande leende? Pepsodent whitening-tandborste med Perlite-borstlameller hjälper till att göra tänder vitare genom att avlägsna ytfläckar och polera emaljen.

Tips för ett vackrare leende. Likaväl som du inte skulle använda en smutsig pensel för att applicera smink, börjar rutinen för vitare tänder med en ren tandborste. Skölj din tandborste under kranen efter varje användning och förvara den stående så att den torkar ordentligt. Tandläkare rekommenderar att du byter tandborste var tredje månad, så använd inte samma tandborste för länge.

7. Undvik emaljförlust

Samtidigt som mat och dryck kan fläcka tänderna med tiden, är den viktigaste orsaken till gula tänder en tunnare tandemalj.

Emalj är den hårda, vita ytan på tänderna. Under den ytan finns ett ämne som kallas dentin, som faktiskt har en ljusgul färg. När emaljen blir skadad blir dentinen under mycket mer synlig och gör att dina tänder ser gulare ut.

Att skaffa goda vanor för ditt leende (som beskrivs i stegen ovan) hjälper till att skydda mot emaljförlust.
När du börjar vänja dig vid skönhetsrutiner för att få ett vitare leende kan du skaffa dig ytterligare ett knep - använd White Now Gold för omedelbart vitare tänder. Det innehåller tre gånger mer Blue Light-teknik, som gör att dina tänder ser upp till 50% vitare* ut direkt, och ger progressiv anti-fläckverkan på längre sikt.
Till skillnad från andra typer av whitening- och tandblekningsprodukter för hemmabruk är White Now optisk whitening säker för din emalj och bidrar inte till slitage på tänderna så vi rekommenderar att du använder den två gånger dagligen. Använd den och få ett vitare, vackrare leende på nolltid.

(1) Den omedelbara whiteningeffekten är tillfällig och optisk. Lokalt krav: klinisk studie av omedelbar whiteningeffekt har uppmätts på 79 personer.
(2) Den optiska whiteningeffekten är tillfällig. Klinisk studie som mäter den omedelbara whiteningeffekten har utförts på 107 patienter.
* Jämfört med Pepsodent White Now är den omedelbara whiteningeffekten tillfällig och optisk.

SNABBTIPS

Att få vitare tänder börjar med en ren tandborste. Skölj din tandborste efter varje användning och förvara den stående så att den torkar ordentligt. Och glöm inte att byta den var tredje månad.

 

Dina Frågor Om Munhälsa

Hitta hjälpsamma råd för din munhälsa i våra guider, skapade av Pepsodent, familjens tandexpert. 

LÄS FLER ARTIKLAR